Únor 2010




Contact

26. února 2010 v 19:30 | AvLavigne
Avril Lavigne
c/o Nettwerk Management
1650 W. 2nd Avenue
Vancouver, B.C., V6J 4R3
Canada

Autograms

26. února 2010 v 19:20 | AvLavigne
AUTOGRAMY NA CD

Filmography

26. února 2010 v 18:48 | AvLavigne
  • The Flock(2007)
  • Za Plotem (2006)
  • Fast Food Nation (2006)
  • Going the Distance (2004)
  • Sabrina, mladá čarodejnice (2002)

Diskography

26. února 2010 v 17:43 | AvLavigne
Alba

  • Let Go (2002)
  • My World (2003) DUAL DISK - cd+dvd
  • Under My Skin (2004)
  • Under My Skin (2004) DUAL DISK - cd+dvd
  • The Best Damn Thing (2007)
  • The Best Damn Thing DUAL DISK - cd+dvd (2007)
  • The Best Damn Tour DVD Toronto (2008)

z alba Let Go

  • 2002: "Complicated"
  • 2002: "Sk8er Boy"
  • 2002: "I'm With You"
  • 2003: "Losing Grip"
z alba Under My Skin

  • 2004: "Don't Tell Me"
  • 2004: "My Happy Ending"
  • 2004: "Nobody's Home"
  • 2005: "He Wasn't"
  • 2005: "Fall to Pieces"
z alba The Best Damn Thing

  • 2007: "Girlfriend"
  • 2007: "When You´re Gone"
  • 2008: "Hot"
  • 2008: "The Best Damn Thing"
z alba Almost Alice

  • 2010: "Alice" soundtrack pro film Tima Burtona "Alenka v říši divů"

Biography

26. února 2010 v 17:30 | AvLavigne
Možná žádná, ale rozhodně ne obyčejná - to je Avril Ramona Lavigne, zpěvačka, textařka, osobnost a rebelka, která se narodila 27. 9. 1984. Pulsující tóny, dynamický duch, to je skutečné WILD CHILD aneb přezdívka z dětství se Avril opravdu drží a že jí sedí, co? Av byla vždy plná energie a nikdy ji nebavilo jen nečinně posedávat ve školní lavici, chtěla být ve středu pozornosti. Vyrůstala v městečku Napanee, které leží v Kanadě a než se Avril proslavila, znal je jistě jen málokdo. Nejdůležitějšími lidmi v jejím životě jsou táta John, máma Judy, brácha Matt a sestra Michelle. Napanee je sice velmi malé městečko, ale vyrostl tu obrovský hudební talent, no, možná že její talent předčí její osobnost, ale na tom nezáleží. Av jako malá zpívala v kostelním sboru a hrála country hudbu na několika festivalech. V deseti pak dostala první kytaru a ve dvanácti napsala svou první píseň, což lze jistě považovat za zlomovou situaci. Začala to zkoušet v hudebních soutěžích a několikrát uspěla, na jednom pódiu si zazpívala s Shaniou Twain.
V 16 letech se rozhodla odstěhovat do New Yorku a zkusit tu štěstí. A hle, objevil se hledač talentů "L.A" Reid a smlouva s Arista records byla na stole. Avril tedy začala na debutu pracovat. Sedla si s milovanou kytarou a psala a psala. "Kytara je jako můj terapeut," říká. Lidí kolem ní bylo spousta a všichni velmi talentovaní, ale Av z natočených písní neměla ten správný pocit a tak jí řekli, že seženou dobré lidi, kteří jí napíší skvělé texty. A tohle Av opravdu napružilo, vždyť chtěla dělat svoji hudbu a tu si pak podle sebe prezentovat.
Proto odjela do Los Angeles, tady potkala Clifa Magnessa a řekla si: "Super, našla jsem toho správnýho člověka!" Clif měl pro Avril pochopení a do ničeho ji netlačil, chtěl, aby byla sama sebou. Uzavřela zde tedy smlouvu a natočila první album Let go! a to v roce 2002. Tohle album se stalo sakra úspěšným. Celý svět teď znal Avril Lavigne, Napanee i to jak je život So, Complicated!
Zůstala pevně nohama na zemi. Večírky, novináři, rádia, koncerty ani peníze, nic jí nezměnilo, a protože byla stále žádanou, natočila v roce 2004 svoji zatím poslední desku Under my skin. A ta je ještě lepší, rockovější a oduševnělejší.
Takže ji teď propaguje v rámci Bonez tour, už skoro rok. Doprovází ji přitom bandy týpků: Matt-bubny, Devin-kytara, Craig-kytara a Charlie-basa a spolu rockují po celém světě. Její hudba jde z jejího srdce, žije hudbou a bez ní by to nestálo za nic. Chce být za každou cenu sama sebou a nikdy se nenechá navést do něčeho, co jí nesedí a to je to, co na ní všichni obdivujeme! Avril Lavigne je totiž skutečná a ještě zdaleka neřekla své poslední slovo. Takže hodně štěstí v budoucnu!!!

Základní údaje a zajímavosti
  • celé její jméno je Avril Ramona Lavigne
  • narodila se 27. 9. 1984 v Belleville
  • domovské místo Avril je Napanee
  • je vyznáním křesťanka
  • aktuální barva vlasů: blond
  • barva očí: modrá
  • výška: kolem 157 cm
  • piercingy: pupík a uši
  • má tetování - hvězda na vnitřní straně levého zápěstí, na pravém zápěstí srdíčko s písmenem D, hvězda na levé noze v zadu pod kolenem a malá hvězdička na pravé paži
  • její rodiče se jmenují Judy a John
  • její sourozenci jsou Michelle a Matt
  • její přítel: Deryck Whibley (frontman SUM 41)
  • má psa Sama
  • oblíbené kapely: Goo Goo Dolls, Green Day, Matchbox 20, SUM 41, The Darkness, Alanis Morissette
  • oblíbený film: 8 mile
  • oblíbená herečka: Sandra Bullock
  • oblíbený herec: Tobey Maguire
  • oblíbené jídlo: pizza s olivami
  • oblíbená sladkost: pixi Sticks
  • oblíbené pití: cola
  • oblíbená píseň z Let go!: Losing grip
  • oblíbená píseň z Under my skin: Together
  • oblíbené album: Jagged little pill od Alanis Morissette
  • řidičák udělala až napodruhé
  • má astma
  • je vegetariánka
  • deska "Let go" se měla jmenovat "Anything but ordinary"
  • střední školu opustila kvůli hudbě
  • sestra Michelle hrála v klipu Losing grip
  • ve škole nebyla populární
  • bála se létat
  • jezdí na sk8tu
  • hraje na kytaru, piano a bubny
  • miluje psaní písní a koncerty
  • kdyby nebyla hudebnicí, byla by polda